Tjørn triathlon 2013

Tjørn triathlon

Tjørn triathlon foregår i Skärmham på øya Tjørn. Skärmham ligger lenst ut (vest) på øya og er således ganske utsatt for vind – kommer vinden fra V-SV kjennes dette godt på sykkeletappen. Fra Halden til Skärmhamn tar det ca 2 timer med bil, kjør E6 til Stenungssund og følg skiltene mot Tjørn og Skärmhamn derfra.

IMG_2457IMG_2452IMG_2443

Tjørn triathlon har to konkurranser, en halv ironman og en sprint. Ironman konkurransen inngår forgår på lørdagen og har SM status, mens sprinten foregår på søndagen. I begge konkurransene stiller alt fra elite til mosjonist. Jeg har kun vært med på sprint konkurransen. Selve arrangementet er veldig profft lagt opp med egen speaker, stort målområde med salgshall og messeoråde. Dette er et familievennlig arrangement så ta med hele gjengen på tur. Er det mye vind bør tilskuerene kle seg godt da start / målområdet er ganske utsatt for vind.

 

IMG_2444IMG_2458 IMG_2460

Bo

Kan anbefale Bergabo som er et leilighetshotell 5km fra start eller hotell Stenungsbaden i Stenungssund 20min med bil fra Skärhamn. PS Stenundssund må være vest Sveriges styggeste by

Sprint Konkurransen

Svømmeetappen 400m

Foregår i havet – start på sandstrand. Det er en del sjøgress og partier der det er lavt vann så trikset er å holde seg nære stupebrettet. Se opp for maneterJ

 

Sykkeletappen 2mil

Relativt flat etappe med kun en stigning rundt halvveis. Når en sur og kjører vestover igjen er det en lang slette der det kan være sterk motvind. Under sykkel etappen er det mange vakter og veier som er totalt sperret av for trafikk.

Løpetappen 5km

Ganske flat runde som foregår i Skärhamn sentrum. Kun 1 bakke om den kommer 100meter etter skiftesonen – ta det rolig opp denne så er det bare å gasse på inntil mål.

Mine erfaringer

Jeg syntes Tjørn Tri er en flott konkurranse og er vel den konkurransen jeg har mine beste plasseringer.  I 2013 endte jeg på 5 plass med følgende tider:

Svøm: 6.16
Sykkel: 36.33
Løp:21.49
Totalt:1.06:48

Noe som holdt til 5 plass i konkurransen 3.06 bak vinneren.

Jeg skal tilbake!

Se mere på http://www.tjorntriathlon.com/